Om oss

Helge A. Gundersen eier og driver Musikktorvet. Over 30 år som trommeslager, instruktør og snart 20 år som daglig leder og kjøpmann i musikkbransjen.

For full musikk siden 1997

For over 25 år siden,  startet en liten forretning med et stort engasjement i Skien sentrum. 2 musikere med et hjerte for saken satt egne instrumenter til salgs og åpnet døra. Det er fortsatt et ønske å gi kunden god service, gode kjøp og en hyggelig opplevelse. Velkommen innom.Historie 

06.09.1997 

Idéen kom etter flere utenlandsreiser,  i Norge var det jo ingen musikkbutikker med nye og brukte instrumenter. Etter litt over 1 mnd.  med planlegging og praktiske forberedelser startet Musikktorvet beskjedent i et lite lokale, ca 60 kvadratmeter i Kongens gt.27 , den 6.september 1997. Etter å ha jobbet hele natten før vi åpnet , ble alt klart. Brukt utstyr (mest fra egne rekker) og ny rekvisita. Den første høsten var åpningstidene tirsdag og torsdag kl.17. - 20, og lørdag kl.11 - 15. Bård Aasland og Helge A. Gundersen hadde begge arbeid ved siden av for å bygge butikken stein for stein (stein =ROCK) .  

      

1998 

Fra nyttår av hadde vi åpent 5 dager i uka kl.11 - 17 tir. -ons. og fredag, torsdag kl.11 - 19 og lørdag kl.11 - 15. Mange faste kunder var mye innom og rykte spredde seg sakte og sikkert. Helt ifra første dag har det vært en jevn stigning i kundeantallet, og det beste er at det bare fortsetter. 

I mai dette året er nettsida vår klar for besøk. Etter vår første musikkmesse i Frankfurt, Tyskland i mars `98 ble en ny musikkverden åpnet for oss. Der fikk vi se og teste alt av nytt utstyr, snakke med kjente musikere og instrumentmakere og fikk hørt på mange utrolig bra workshopper. Anbefales på det sterkeste, og det er åpent for alle. Bare spør oss om info! 

Fra august `98 begynte vi åpningstider hver dag. Torvet musikkskole med undervisning i kjelleren på butikken startet i sept. 98. Der underviste vi på gitar, bass, trommer og piano/ keyboard. 

 

      

1999  

Mars `99 slo vi ned veggen til lagerrommet og satset enda mer på trommer. Det tok med tida litt av . Det begynner dette året og bli mer stabilt salg hver måned, og det merkes at musikere setter pris på vårt engasjement og økende utvalg. 

      

2000 

Så januar `00 måtte vi leie nabo delen av bygget og slå ut en vegg til. Da ble altså butikken dobbel så stor! Mer trommer og nytt testrom. Den første lørdagen hver måned har vi livemusikk i butikken. Lokale band i forskjellig sjangere. Annen hver mnd. gir vi ut en tilbuds avis, med tilbud, info og bilder. Deler av det vi legger ut på web. Vi har altså en særegen butikk, mye brukt og nostalgisk, og veldig hyggelig og god service. 

  

2002 

2`dre etasje blir ledig, Bård og Helge slår til og leier hele bygget og starter utleie av øvingslokaler. I byen er det mangel på plasser å øve, 6 rom med 2-3 band på hver plass letter bokstavlig litt på trøkket!      

  

2004 

Trapp til kjelleren ble bygget for lett tilgang fra butikklokalet. 

  

2005 

Vi kjøper Prinsessegate 5 og flytter butikken inn i 1`ste etasje. Det blir studio og musikkskolerom i 2 etg, i tillegg til leiligheter. Full oppussing av bygget står vi for selv, med masse hjelp fra GODE venner ( vi er evig takknemmelig ).  

  

2010 

Musikktorvet DA blir til Musikktorvet AS . Vi selger bygget vårt og butikken flytter inn i Torggata 15. Musikkskolen får fine rom i 2`dre etasje. Med fasade rett mot busstorvet gir god synlighet og 

parkering rett utenfor døra.  

 

2011 

Beste notering i omsetning, betyr mye jobb og mye moro både for kunder og ansatte. 

  

2012 

15 års jubileum med konsert, jam og fest i Katakombene i Skien. 

  

2013 

Musikktorvet har lagt ned butikkdriften f.o.m september.  

  

2017 

Etter 4 år i dvale (p.g.a jobb i utlandet), trøkker Musikktorvet til igjen med butikk i Skien sentrum.


2018/19

Jobber på og leverer mye fint til hyggelige kunder


2020/2021 The Corona Years

Vi kjemper videre gjennom stille dager og travle perioder.


2022/2023

Nå er butikken full (overfull) av varer, det stables høyt og utvalget av nytt og brukt utstyr nærmere seg max i lokalet vi trives godt i. Mange service/justeringsoppdrag på instrumenter gjør at vårt lille verksted pusses opp. 


Og historien fortsetter.......